Bergen Offshore Wind Centre // BOW

Dette er et team-prosjekt for Bergen Offshore Wind Centre. Det er en visualisering av NORA3-datasettet for vinddata. Et av hovedbruksområdene er å hjelpe interessenter for vinddata (eks: utbyggere) å utforske hvor det vil være lønnsomt og praktisk å bygge vindparker. Prototypen har blitt testet i to iterasjoner, med både interessenter og eksperter på vinddata og dataanalyse, i tillegg til ikke-eksperter. Prosjektet avventer vurdering om finansiering for videre utvikling og programmering. Min rolle i dette prosjektet bestod i hovedtrekk av design og prototyping, samt brukertesting.

  • Tid:

    3 måneder

  • Verktøy:

    Miro, Figma, Illustrator

Mockup av visualiseringen
Hva skal den brukes til?

Denne visualiseringen er målrettet mot både vinddataeksperter og ikke-eksperter som brukere. Intervjuer med målgruppene viser at ekspertene vil bruke dette verktøyet til å få et generell og sammenlignende overblikk over hvor det er nyttig og lønnsomt å bygge vindparker. Ikke-eksperter inkluderer journalister og politikere med bruk som for eksempel å inkludere skjermbilder og data i artikler og rapporter.

Tilgjengelighet

Alle elementer oppfyller WCAG-standarder og er universelt utformet. Elementene er tydelig differensierbare også for fargeblinde.

Typografi

All tekst bruker Roboto for høy lesbarhet på både dataskjermer og på store TV-er og prosjektorer for presentasjoner, ettersom sistnevnte er et behov vi avdekket i brukertestingen.

Fonten er Roboto
Farger

Den primære fargepalletten er Viridis fargeskalaen laget for nøyaktig og korrekt visualisering av data. Denne fargeskalaen går fra mørke lilla nyanser til sterke grønne og gule nyanser for å fungere godt for fargeblinde, i svarthvitt og for å vise korrekte verdier av dataen. Dette er det essensielle valget for visualiseringer som denne. Med alle disse fargene i bakgrunnen, gir den lysegrå fargen på forgrunnselementene god kontrast, ettersom de sterkeste fargene vil være sjeldne i kartet.

Color palette
Prototype

Større versjon HER.

Prototypen finner du HER. Den funker likevel bedre på pc.

Designprosessen

Prosessen for dette designet er forankret i Googles Design Sprint, strukket over tid for å tilrettelegge for omstendighetene med å gjøre alt digitalt. Forskeren som står bak datasettet var tett involvert i designprosessen og deltok på deler av sprinten.